Rusko nezvládá situaci s Ukrajinci na svém území. Stahuje žoldáky z jiných zemí

Aktivity, které ruští žoldáci provozují v Africe, jsou dobře známé a zdokumentované. Hned několik žoldnéřských skupin se v afrických státech zapojuje do občanských válek a pomáhá tamním juntám udržet se u moci. Získávají tak ohromné bohatství a vliv.

Jednou z těchto skupin je i organizace zvaná Medvědí brigáda či zjednodušeně Medvědi. Ta působí hlavně v Burkině Faso, kde podporuje tamní vojenskou juntu. V posledním roce po smrti majitele Wagnerovy skupiny Jevgenije Prigožina se jim náramně daří.

[chooze:article;value:571286]

​Řadu svých aktivit v Africe teď ale Medvědi opouští. Jak uvedl podle portálu Moscow Times velitel Medvědí brigády Viktor Jermolajev, jeho žoldnéři směřují zpět domů do Ruska. V Africe zůstane jen část žoldnéřů, kteří budou udržovat vztahy s Burkinou Faso.

Do Ruska se budou Medvědi vracet, aby podpořili ruskou armádu ve válce na Ukrajině. "Není žádná větší čest pro ruského válečníka než obrana jeho vlasti. To je naše cesta," prohlásil Jermolajev.

Hlavním důvodem, který Jermolajeva motivoval k návratu do Ruska, je nedávná ofenziva ukrajinské armády, která pronikla do Kurské oblasti. Ruský prezident Vladimir Putin nechal do oblasti přesunout dostatek sil na stabilizaci fronty, na vyhnání Ukrajinců ale nemá ruská armáda dost prostředků. Kvůli tomu tam také směřuje Medvědí brigáda, píše portál Hromadske.

Ukrajina hlásí úspěch u Kursku, Rusové ale postupují jinde:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.