Rusko plánuje rozšířit svou armádu o 170 tisíc nových příslušníků

Server France24.com uvádí, že jde o zvýšení počtu míst v armádě o 15 procent. S mobilizací se kvůli tomuto nařízení nepočítá, ujistilo ruské ministerstvo obrany. Počet vojáků se má podle něj zvyšovat postupně, především prostřednictvím dobrovolných smluv s armádou.

"Navýšení prezenční síly armády je způsobeno rostoucími hrozbami pro naši zemi spojenými se speciální vojenskou operací a pokračující expanzí NATO," uvedla armáda. Počet vojáků sloužících v armádě se podle velitelství zvýší přibližně o 170 000 osob a jde o "adekvátní" reakci na "agresivní aktivity bloku NATO".

[chooze:article;value:531149]

Podle nového výnosu, který vstupuje v platnost dnem podpisu, byl celkový počet osob sloužících v ruských ozbrojených silách stanoven na 2 209 130 členů, z toho 1 320 000 vojáků.

Ruská armáda uvedla, že neplánuje změny v branné povinnosti ani další mobilizaci, což byly nepopulární opatření, které loni podle odhadů způsobily, že statisíce mužů v branném věku opustily Rusko. Místo toho se armáda v posledních měsících zaměřila na náborové kampaně a slibuje atraktivní finanční odměny, zejména ve vzdálených regionech.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.