Moderní bydlení

Rusko zaútočilo na sedm ukrajinských oblastí. Minimálně tři civilisté zemřeli

Ukrajina čelí dalšímu masivnímu ostřelování. Rusko zaútočilo za posledních 24 hodin na sedm ukrajinských oblastí. Útoky hlásí Sumská, Doněcká, Chersonská, Charkovská, Černihivská, Záporožská i Luhanská oblast.

Podle guvernéra Doněcké oblasti Pavla Kyrylenka, kterého citoval deník The Kyiv Independent, ruské střely zasáhly několik domů, hotel i budovu soudu. Deník Ukrajinska pravda dodává, že střely, které dopadly na Doněckou oblast, mají na svědomí minimálně jednu oběť. A dalších 25 lidí je zraněno.

Oběti hlásí i další oblasti. V Charkově pak měly střely zasáhnout pětipatrový dům i další budovy. Vedení města Avdijivka doporučilo obyvatelům evakuaci. Obyvatelé přirovnávají spoušť, která po útocích zůstává, k záběrům z postapokalyptických filmů, píše deník CNBC.

[chooze:article;value:496729]

​"Avdijivka se stále více podobá místu z postapokalyptických filmů. Proto bylo učiněno těžké rozhodnutí evakuovat zbytek našich hrdinů – pracovníků veřejných služeb, kteří se alespoň snažili udržet město čisté a obyvatelné," uvedl náčelník městské vojenské správy Avdijivky Vitalij Barabash.

Opustit město doporučil i dalším obyvatelům. "Teď se neptám, ale důrazně doporučuji opustit Avdijivku, protože ruské rakety a střely nikoho a nic nešetří. Bez ohledu na to, jaké názory zastáváte," zdůraznil.

Putin se snaží zastrašit svět. Bělorusko si bere jako jaderné rukojmí, tvrdí odborníci:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.