Rusko zkritizovalo Česko za rusofobii. My sousedy neokupujeme, reagoval Lipavský

Ministerstvo zahraničních věcí Ruské federace zveřejnilo zprávu o situaci v oblasti lidských práv v několika zemích. Ve zprávě se pustilo i do České republiky. "Země má řadu problémů v různých oblastech prosazování a ochrany lidských práv," uvádí zpráva.

Podle Ruska totiž Česká republika stále více sklouzává k rusofobnímu kurzu, zejména od začátku války na Ukrajině, kdy "diskriminace ruských občanů a krajanů v Česku prudce vzrostla". Rusku se nezamlouvá ani to, že se Praha postavila na stranu Ukrajiny a dodávala jí různé druhy zbraní.

[chooze:article;value:514615]

​Česká republika na sebe s odpovědí ale nenechala dlouho čekat. Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) na ruskou zprávu reagoval na twitteru. "Chronické problémy Česka: neunášíme děti, nebombardujeme nemocnice a neokupujeme sousedy. Odejděte z Ukrajiny," vzkázalo Rusku ministerstvo.

Zprávu ruského ministerstva zkritizovali i další. Například europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) pod sdílený twitterový příspěvek napsal: "Nikdo se vás neptal na váš názor. Nikdy se s totalitním režimem nebavíme o lidských právech."

"Chápete, že nás vaše názory vůbec nezajímají? Zakřičte je do prázdné stepi, kam patříte," reagoval zase bývalý výsadkář Ivo Zelinka. Ruskou zprávu o situaci ohledně lidských práv v Česku odsoudili i další. 

I civilní lodě jsou vojenské cíle, prohlásilo Rusko. V noci ostřelovalo Oděsu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.