Rusko znovu pálilo rakety na Ukrajinu. Na Kyjev tento měsíc stříleli už podeváté

Hlavní ukrajinská metropole se opět stala terčem ruských bezpilotních letounů. Rakety dopadaly kromě Kyjeva, kde trosky střel zapálily garáže v jedné z obytných čtvrtí, i na Chmelnyckou, Žytomyrskou nebo Oděskou oblast.

Podle Ukrajiny se obráncům podařilo sestřelit 29 ze 30 vystřelených raket. "Většina nepřátelských střel byla sestřelena nad mořem našimi protivzdušnými silami. Naneštěstí byl zasažen jeden průmyslový objekt. Jeden člověk zemřel a dva byli zraněni," uvedl mluvčí správy Oděské oblasti Serhij Bratčuk.

[chooze:article;value:504943]

Ruská armáda na Ukrajině zabíjela i ve středu. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval Západ k zesílení tlaku na Moskvu. "Ruské ostřelování si v Chersonské oblasti vyžádalo život dalšího dítěte. Chlapce, kterému by v červenci bylo šest let. Byl to další dělostřelecký útok teroristů. To znovu a znovu dokazuje, že potřebujeme, aby svět vyvinul na Rusko ještě větší tlak," prohlásil Zelenskyj.

Tlak se zvyšuje i na hranicích mezi Ruskem a Běloruskem. Poprvé po téměř třiceti letech se tam obnovují kontroly. Podle Běloruska má jít o zpřísnění kontrol občanů třetích zemí. Někteří experti ale tvrdí, že jde spíš o opatření proti Rusům, kteří chtějí uniknout válce.

Jistou spolupráci s Běloruskem, které je od začátku války spojencem Moskvy, připustil i šéf ukrajinské vojenské rozvědky. Kyjev prý s Minskem celou dobu vyjednává.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.