Rusko zuří kvůli rozhodnutí české vlády. Za zpoplatněné pozemky slibuje odvetu

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová se nechala slyšet, že záměr české vlády vybírat peníze za pronájem nemovitostí využívaných ruskými diplomaty v Česku nezůstane bez odezvy. Informovala o tom ruská státní agentura TASS. Podle gazety.ru jsou odvetné kroky dokonce samozřejmé. Moskva zatím využívala nemovitosti v Česku zdarma.

[chooze:article;value:505017]

​Rusko se mimo jiné podivuje nad tím, že Praha požaduje zaplatit pronájem, který je vyčíslený na 50 milionů korun ročně i zpětně za předchozí tři roky. České ministerstvo zahraničí reagovalo na ruskou výhružku jen stručně. "Česko je právní stát a věříme, že Ruská federace bude rovněž postupovat jako právní stát," vysvětlil mluvčí Černínského paláce Daniel Drake.

Ruská strana si ale obvykle servítky nebere. U Českého domu v Moskvě nechaly loni v říjnu tamní úřady odstranit část plotu. Tvrdily, že stavba nebyla povolena. Proto je možné očekávat, že se pravděpodobně odvetné kroky Ruska budou opět týkat tohoto objektu čí dalších nemovitostí využívaných Českem.

 Ruské tanky na Letné. Výstava potrvá 13 dní (7/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.