Rusku rychle ubývá materiál. Odborník spočítal, kdy prohraje válku o Ukrajinu

Vladimir Putin podle německého vojenského ekonoma Marcuse Keuppa nemá nadějné vyhlídky na vítězství. V rozhovoru pro švýcarský časopis Bilanz řekl, že není otázkou, jestli Ukrajina Rusko porazí, ale kdy. "Rusko brzy vyčerpá své rezervy. Ukrajinu podporuje Západ a Západ má větší výdrž," konstatoval Keupp. 

"Úbytek ruských sil je obrovský, větší než za druhé světové války. Každý den Rusko ztrácí pět tanků a šest bojových vozidel pěchoty. Je snadné extrapolovat, kdy mu dojde materiál," pokračuje odborník. Na základě odhadů a výpočtů Ukrajina agresora porazí v říjnu tohoto roku. "Je mýtus, že Rusko má nekonečné zásoby. Řídit tank je hračka, ale vést s ním taktickou válku vyžaduje měsíce výcviku. To vojáci naverbovaní v krátkém čase nedovedou," vysvětlil expert.

[chooze:article;value:492178]

​Ačkoliv se zdá, že Rusko úspěšně vzdoruje západním sankcím, jejich důsledky jsou podle Keuppa velmi bolestivé. Už několik měsíců například není schopné provádět údržbu své letecké flotily. A následky války bude Moskva pociťovat ještě dlouho po konci konfliktu. Technologicky se podle Keuppa vrátí o mnoho let zpět. "Rusko se stane rozvojovou zemí," tvrdí a dodává, že se stane ropným pohonem čínského rozvoje. Až ho Čína vysaje, nebude už Rusko potřebovat.

Právě Čína ale s výpočty a prognózami může zamávat. Podle Spojených států totiž existují náznaky, že Peking tajně poskytuje materiální pomoc Putinově armádě. V Bílém domě dokonce panují obavy, že by Moskva od Číny mohla dostávat i zbraně (psali jsme o tom zde).

Kyjev na začátku roku ohlásil velké ztráty Rusů. Expert popsal sílu raketometů HIMARS:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.