Rusku to přerostlo přes hlavu. Začalo mít strach z globální katastrofy

Ruský deník Izvestija se Popova ptal na zdravotní stav amerického ministra obrany Lloyda Austina i prezidenta Joea Bidena. "Pokud se nepletu, ve Spojených státech rozhoduje o použití jaderných zbraní prezident země v koordinaci s ministrem obrany a předsedou sboru náčelníků štábů ozbrojených sil," upozornil.

Popov v rozhovoru odkazoval na nedávnou zprávu vyšetřovatele Roberta Hura. V té se píše o Bidenově paměti jako o mlhavé, nejasné, chybné, špatné a s významnými omezeními. Kvůli stáří v ní vyšetřovatel zpochybňuje i jeho celkový zdravotní stav.

"Obecně platí, že v obtížné a nervózní domácí politické situaci ve Spojených státech, která vznikla v poslední době, se pravděpodobnost chyby, vědomé a nedobrovolně provedené vůdcem země, výrazně zvýšila. A ke globální katastrofě není daleko," prohlásil.

[chooze:article;value:540824]

Biden ale jakékoli problémy popírá, upozornil web Express. "Moje paměť je v pořádku, podívejte se na to, co jsem dělal od té doby, co jsem se stal prezidentem," reagoval na zprávy o jeho zdravotním stavu.

Zároveň je to Rusko, které od začátku války na Ukrajině několikrát vyhrožovalo použitím jaderné zbraně. Medveděv, který je také členem Bezpečnostní rady Ruské federace, například na za začátku minulého roku varoval, že pokud Rusko na Ukrajině prohraje, může přijít jaderná válka.

Ve stejné rétorice pokračoval i v červenci. "Představte si, že by ofenziva, kterou podporuje NATO, byla úspěšná a odtrhli by část naší země. Pak bychom byli nuceni použít jadernou zbraň podle pravidel dekretu ruského prezidenta z června 2020," napsal v létě na telegramu.

Ukrajinci potopili další ruskou loď. Pochlubili se videem (2/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.