Ruským influencerům umřelo miminko hladem. Věřili na energii ze slunce

Měsíční miminko bylo na svůj věk příliš malé a hubené. Když už to s ním bylo opravdu špatné, zavolali jeho rodiče záchranku. Lékaři už mu ale nedokázali pomoci a umřelo při cestě do nemocnice, informoval web deníku Komsomolskaja pravda.

Vyšetřování policie následně zjistilo, že děťátko zemřelo vyčerpáním. Rodiče ho vyhladověli k smrti. Jsou totiž takzvaní frutariáni. Jde o striktní formu veganství, kdy strava zahrnuje pouze ovoce, ořechy, semena a jiné plody. Jeho otec navíc věří ve speciální dietu. Nejí vůbec nic a tvrdí, že energii získává ze slunce.

V Rusku byl otec Maxim Ljutyj oblíbeným influencerem, který svůj životní styl propagoval na sociálních sítích a věnoval se i koučinku. Tvrdil, že se díky své dietě vyléčil z několika chronických onemocnění.

[chooze:article;value:491322]

Influencera i jeho ženu Oksanu, která frutariánství propagovala na svém blogu, policie zadržela. "Jeho žena je také oběť. Mateřské pudy se u ní zapnuly, když dítě hladovělo. Chodila k sousedům dojídat zbytky. Kamarádky ji v těhotenství krmily zelím," řekl podle OKA.FM jeden ze sousedů.

Oběma teď hrozí, že půjdou na několik let do vězení. Malého chlapečka totiž před jeho smrtí ani jednou nevzali k lékaři. Kromě hladu miminko zemřelo podle všeho i na zápal plic.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.