Ruskými letišti otřásly výbuchy. Putinova armáda přišla o dva bombardéry

Ruským vojenským letištěm Engels-2, které leží u města Saratov, otřásla podle britského deníku Daily Mail v pondělí brzy ráno silná exploze. Právě odtud ve velkém startovaly ruské bombardéry nesoucí řízené střely. Ty mířily na ukrajinské cíle.

Jak informoval německý deník Spiegel, Rusové tam v posledních dnech shromažďovali bombardéry a pravděpodobně se chystali na další masivní raketový úder. Výbuch měl dva letouny Tu-95 poškodit. Podle estonského zpravodajského webu ERR ruská media tvrdí, že mělo jít o útok ukrajinského dronu. Ukrajina se ale k útoku na asi 500 km vzdálené letiště nepřihlásila. 

[chooze:article;value:477690]

Další výbuch se odehrál na vojenském letišti v Rjazani, které leží asi 170 kilometrů jihovýchodně od Moskvy. Explodovat tam měla cisterna s palivem. "Výbuch rozbil okno. Vidět byl sloup kouře a jiskry," popsal explozi jeden z obyvatel města. Podle ruské agentury RIA Novosti zemřeli při výbuchu tři lidé.

Podle agentury TASS ruské ministerstvo obrany večer uvedlo, pokus o dronový útok na obě letiště se pokusila provést Ukrajina.

Bureš: Bělorusko proti Ukrajině bojovat zřejmě nebude. Lukašenko je však Putinovi zavázán:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.