Rusové hlásí dopady dronů. Na Ukrajině jim dělá problémy protiofenziva

"V okrese Žukovskij u obce Strolkovka spadlo bezpilotní letadlo. Podle předběžných informací nejsou žádné oběti," oznámil na telegramu Šapša. Později doplnil, že pravděpodobně druhý dron dopadl v okrese Medinskij, uvedla agentura TASS. O čí drony jde, není jasné.

Na východě Ukrajiny se ruští agresoři musí potýkat s protiofenzivou okupované země, kterou v sobotu potvrdil i prezident Volodymyr Zelenskyj. Ukrajinský generální štáb v neděli ráno sdělil, že se jeho letectvu za 24 hodin podařilo 16 úderů na ruská uskupení a zničili dva protiletadlové systémy nepřítele, upozornila agentura Ukrinform.

"Naši obránci zároveň zničili čtyři bezpilotní letouny různých typů," uvedl na facebooku generální štáb. 

[chooze:article;value:508598]

Rusové útočí na Ukrajinu raketami a drony. Na pozice ukrajinských vojáků v obydlených oblastech poslali desítky raket. Zničili tak podle Kyjeva několik domů a zranili i zabili několik lidí. Přesný počet obětí zatím není jasný.

Rusové mezitím hlásí, že odrazili několik ukrajinských útoků ve směru Soledar-Artemovsk na východě napadené země. Mluvčí vojska, které operuje na Ukrajině, Vadim Astafjev to řekl agentuře TASS

Ukrajinská protiofenziva začala, potvrdil Zelenskyj:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.