Rusové odhalili příčinu smrti Navalného. Tělo ale rodině vydat nechtějí

"Když dnes ráno do kolonie dorazil Alexejův právník a jeho maminka, bylo jim zároveň sděleno, že příčinou Navalného smrti byl syndrom náhlého úmrtí," oznámil na sociální síti X Navalného spojenec Ivan Ždanov.

Ruské úřady ale zároveň Navalného právníkovi řekly, že příčinu smrti zatím neurčily, upozornil web Meduza. Navíc odmítají vydat rodině tělo zesnulého opozičníka.

"Je zřejmé, že vrazi chtějí zahladit stopy, a proto Alexejovo tělo nevydávají a skrývají ho i před jeho matkou," vzkázal Navalného tým na telegramu. Je tedy podle nich jasné, že ruské úřady lžou.

[chooze:article;value:542221]

"Vyšetřovací výbor přímo říká, že Alexejovo tělo nebude předáno jeho příbuzným, dokud nebude vyšetřování dokončeno," sdělila na sociální síti X mluvčí Navalného Kira Jarmyšová.

Podle Navalného týmu opozičního politika zabil Putin. Ve věznici na Sibiři matce řekli, že je tělo jejího syna v márnici. Následně lidé pracující v márnici popírali, že tam je. Otazníků kolem smrti odpůrce Putinova režimu tak přibývá, upozornil web deníku Daily Mail.

Ljudmila Navalná dorazila do trestanecké kolonie na Sibiři, kde její syn zemřel:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.