Rusové plánovali bombardovat Ukrajince. Omylem však trefili vlastní město

Město Rubižne v Luhanské oblasti na východě Ukrajiny ovládá už od samého začátku invaze na Ukrajinu ruská armáda. Nachází se jen několik kilometrů od současné frontové linie. Není proto nezvyklé, že se občas dostane pod palbu.

Bombardování, které na Rubižne padalo v pondělí, ale bylo nečekané. Město totiž neostřelovala ukrajinská armáda, ale sami Rusové. Podle portálu Moscow Times si totiž město omylem vybombardovali sami.

[chooze:article;value:536095]

Na útok zareagoval i Kremlem dosazený guvernér Luhanské oblasti Leonid Pasečnik. "Když letoun Ruské federace plnil bojové úkoly nad městem Rubižne, omylem vypustil leteckou munici FAB-250," prohlásil Pasečnik na svém telegramu.

Bomby, z nichž každá váží až čtvrt tuny, navíc zasáhly civilní oblasti. Podle Pasečnika však útok všichni obyvatelé města přežili. "Obyvatelé nejbližších domů byli neprodleně evakuováni. Všem bylo nabídnuto ubytování v dočasném ubytovacím středisku," dodal dosazený guvernér okupované oblasti.

Není to poprvé, so Rusové omylem bombardovali své vlastní území. Minulý týden podniklo Rusko masivní raketový útok na Ukrajinu. Přitom ale zasáhlo i vesnici Petropavlovku, která se nachází ve Voroněžské oblasti v Rusku. Od fronty je vesnička vzdálená asi 150 kilometrů. I tento incident se však obešel bez zranění.

Ukrajina čelí dalším raketovým útoků. Rusko nasazuje ještě více zbraní, říká analytik:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.