Rusové plánují dělení Ukrajiny. Medveděv ukázal mapu, jak mají hranice vypadat

Slovní řinčení jadernými zbraněmi a teď i překreslování mapy Evropy. Bývalý ruský prezident a nynější zástupce šéfa Ruské rady bezpečnosti Dmitrij Medveděv je opět středem pozornosti. Od vypuknutí války na Ukrajině šokuje téměř neustále.

V pondělí při vystoupení na konferenci pro mladé předvedl svou vizi uspořádání Ukrajiny, většinu jejího území podle očekávání přiřkl Rusku. Do své hry však možná trochu nečekaně zapojil i další státy, jež nesympatizují s Ruskem, všímá si Dnevnik.hr.

[chooze:article;value:542505]

​A tak velká část ukrajinského území, jemuž podle Medveděvovy mapy zbývá jen malá plocha okolo Kyjeva, připadá ze západní strany od Kyjeva také Polsku. A hlavní město napadeného státu sousedí také s výběžkem Rumunska a exprezident zvětšuje i Maďarsko.

"Území na obou březích Dněpru jsou ale součástí našich strategických a historických hranic. Všechny pokusy je odříznout od Ruska, jsou proto odsouzeny k neúspěchu," nebojí se ostrých slov Medveděv, jenž neváhá označit případné ruské vítězství, jak upozorňuje prokremelská agentura TASS, za kapitulaci neonacistů.

Dmitrij Medveděv od vypuknutí války na Ukrajině přichází s jedním siláckým tvrzením za druhým a například mluvčí EU pro zahraniční a bezpečnostní otázky Petr Stano podle webu ukranews.com tvrdí, že ruský činovník potřebuje konzultaci s psychiatrem.

Rusko vyhrožuje další zemi. Medveděv mluví o anexi dvou regionů (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.