Rusové si mohou za ztráty na Ukrajině sami. Upíjejí se k smrti, tvrdí Londýn

Ruské ztráty spojené s invazí na Ukrajinu se blíží k 200 tisícům vojáků. Podle informací zpravodajské služby britského ministerstva obrany přitom velká část padlých a zraněných vůbec nesouvisí s boji. Mnozí Rusové se totiž na frontu nedostaví v bojeschopném stavu.

Rozvědka vychází například z informací získaných prostřednictvím sociální sítě Telegram. Podle jednoho z kanálů na této síti může za významnou část problémů ruské armády alkohol a vysoká zločinnost. Dalšími častými příčinami zranění a úmrtí mají být špatné návyky při zacházení se zbraní, dopravní nehody a také podchlazení.

[chooze:article;value:497715]

Ruští velitelé pravděpodobně o častém požívání alkoholu mezi vojáky vědí, nicméně pití velkého množství alkoholických nápojů je v ruské společnosti časté, a tak jej většinou tolerují. A to dokonce i během bojových operací.

Problémem ale nejsou jen činy řadových vojáků. Ruské velení tento týden podle webu Defense One podrobil těžké kritice americký nejvyšší vojenský velitel Mark Milley. Důstojníci invazní armády podle něj chybují po strategické i taktické stránce a posílají své vojáky na jistou smrt. "Je to mlýnek na maso," citoval jej pak v souvislosti s ruskými pokusy o ovládnutí Bachmutu Newesweek.

Vojenský termín "ztráty" zahrnuje nejen vojáky padlé, ale také ty těžce raněné nebo zajaté, zkrátka všechny, kteří už nejsou schopni zapojit se do bojů.

Mrazivé video ze Záporoží. Ruská raketa zasáhla budovu plnou lidí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.