Rusové si shodili bombu na město poblíž hranic s Ukrajinou

Bomba přistála na křižovatce v centru města vzdáleného 40 kilometrů od Ukrajiny po 22. hodině místního času (21 našeho). Způsobila kráter o průměru asi 20 metrů, výbuch poškodil okolní budovy a několik aut. Jedno se vzneslo a přistálo na střeše domu, informoval portál Meduza.

Zranění utrpěly dvě ženy, jednu převezli záchranáři do nemocnice se zraněním hlavy ve středně těžkém stavu. "Druhá žena utrpěla odřeniny kůže a hospitalizaci odmítla poté, co jí byla na místě poskytnuta veškerá potřebná lékařská pomoc," citovala agentura TASS gubernátora oblasti Vjačeslava Gladkova.

Podle něj byly poškozeny čtyři byty v domě, který musí zkontrolovat statik. Nájemníkům poskytli dočasné ubytování v hotelu.

[chooze:article;value:500518]

​Ruské ministerstvo obrany přiznalo, že za incidentem stojí ruské vzdušné síly. Při přeletu stíhacího bombardéru Su-34 nad Bělgorodem došlo k "nouzovému uvolnění letecké munice", citovala prohlášení úřadu TASS. Nehovoří se v něm o tom, jestli šlo o chybu pilota, nebo třeba technickou závadu, díky které puma z letadla upadla.

Z ostřelování Bělgorodu a zejména armádních skladů v okolí je často obviňována Ukrajina, ta však zachovává mlčení.

Nové důkazy o zvěrstvech na Ukrajině. Padlo nebo bylo zraněno přes 350 tisíc vojáků (4/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.