Rusové tvrdí, že válčí proti Západu a NATO. Medveděv vytáhl třetí světovou

Ruští představitelé už delší dobu tvrdí, že Moskva neválčí pouze s Ukrajinou, ale s celým Západem a NATO. Aliance prý usiluje o vymazání Ruska z politické mapy světa, píše agentura Reuters

Před snahou Kremlu prezentovat konflikt jako pokračování střetu Spojených států amerických a Evropy s Ruskem z časů studené války v sobotu varoval Stefano Sannino, šéf Evropské služby pro vnější činnost (EEAS).

[chooze:article;value:486813]

"Putin se posunul od konceptu speciální vojenské operace ke konceptu války s NATO a celým Západem," podotkl pro agenturu AP. USA a evropské země se v posledních týdnech domluvily na další pomoci Ukrajině, dodají jí třeba moderní tanky. "Myslím si, že pokud jde o dodávky zbraní, je to jen naše reakce na vývoj situace a to, že Rusko začalo válku přesouvat do jiné fáze," doplnil Sannino.

Plán evropských mocností na vyzbrojení ukrajinských sil rozběsnil místopředsedu ruské bezpečnostní rady Dmitrije Medveděva. Ten se na telegramovém účtu podivil nad tím, že dodávání zbraní podle Západu zabrání světové válce.

[chooze:article;value:486642]

"V mocenských strukturách Evropy je mnoho hlupáků. Nějaký ministr obrany nějaké Itálie označil dodávky obrněných vozidel a dalších zbraní na Ukrajinu za prevenci třetí světové války," napsal Medveděv.

"Sousedé nadaného ministra ze zlého mlžného království s komplexem impéria šli ještě dál. Říkají, že všechny zbraně, které má NATO, by měly být hned poskytnuty Kyjevu. Stíhačky, stovky tanků a raketové systémy dlouhého doletu. Podle nich je to jediný způsob, jak zabránit další světové válce. Jenomže pokud začne třetí světová válka, tak se bohužel nebude bojovat s tanky ani se stíhačkami," dodal ruský exprezident.

Zelenskyj pochybuje, že je Putin naživu. Prý nemá s kým jednat:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.