Rusové útočili u polských hranic. Poláci vyslali do vzduchu stíhačky

Ruský raketový a dronový útok v noci na pátek vzburcoval i polskou armádu. Některé z ruských střel totiž mířily i do blízkosti hranic s Polskem. Polské letectvo proto podle webu Polsat News do vzduchu vyslalo své stíhačky, aby polské území ochránily.

"Dnes v noci je pozorována intenzivní činnost dálkového letectva Ruské federace související s údery pomocí řízených střel, bezpilotních prostředků Šáhid a balistických střel proti objektům umístěným mimo jiné na západním území Ukrajiny," uvedlo krátce po třetí hodině k ruskému útoku operační velitelství polské armády na síti X.

[chooze:article;value:559063]

Po šesté hodině ráno armáda oznámila konec poplachu. "Pro celý systém protivzdušné obrany v Polsku to byla velmi rušná noc, protože masivní raketový útok Ruské federace zasáhl celé území Ukrajiny, včetně regionů sousedících s Polskem," sdělila.

Podle webu Ukrajinska pravda způsobilo noční ostřelování požár v průmyslovém areálu v Kyjevě. K útoku Rusové podle Ukrajinců využili pětici balistických střel a 53 íránských dronů Šáhid. Ukrajinské vzdušné síly hlásí, že všechny rakety a 48 dronů se podařilo před dopadem sestřelit.

Velký test bojových stíhaček. Švýcaři své letouny vyzkoušeli přímo na dálnici:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.