Rusové zadrželi podezřelou z atentátu na blogera. Viní i Ukrajinu a lidi od Navalného

Ruské ministerstvo vnitra podezřívá 26letou Darju Trepovou, že byla jednou ze strůjkyň atentátu na propagandistického vojenského blogera Vladlena Tatarského. V pondělí dopoledne se mladou ženu podařilo zadržet v pronajatém petrohradském bytě, uvedl ruský web Interfax. Bloger zemřel v neděli po výbuchu bomby skryté v sošce, která explodovala v kavárně, kde měl přednášku. Kamery údajně zachytily podezřelou ženu, jak mu sošku předala.

[chooze:gallery;value:31042]

Policisté už dříve zadrželi matku a sestru Rusky podezřelé z atentátu a vyslýchali je. Trepová bude stíhána za vraždu spáchanou velmi nebezpečným způsobem. Kromě Tatarského bylo totiž zraněno dalších více než 30 lidí, kteří se účastnili jeho besedy.

Podle ruského národního protiteroristického výboru mají v atentátu prsty ukrajinské tajné služby a spolupracovníci vězněného opozičníka Alexeje Navalného.

"Bylo zjištěno, že teroristický čin spáchaný 2. dubna v Petrohradě byl naplánován speciálními službami Ukrajiny," uvedl výbor podle agentury Interfax. Kromě nich se měli do akce zapojit spolupracovníci opozičního aktivisty Alexeje Navalného. Ty Trepová údajně aktivně podporovala. Ukrajina se zatím k ruskému nařčení nevyjádřila. 

[chooze:article;value:497856]

​To ale nebyl jediný atentát, který zasáhl Rusy podporující válku na Ukrajině. Při další explozi byl v okupovaném Melitopolu zraněn úředník okupační správy Maxim Zubarev. "Stav Maxima Zubareva, který byl zraněn při výbuchu auta v Melitopolu, hodnotí lékaři jako vážný," uvedla podle webu Novaja Gazeta proruská správa města.

Z města zbyly jen trosky. Takto vypadá Bachmut z výšky:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.