Rusové zaútočili na hlavní město Ukrajiny. Výbuchy ochromily celý Kyjev

Na hlavní město Ukrajiny Kyjev zaútočili Rusové v noci na neděli. Svědci uvedli, že byla slyšet řada výbuchů po celém městě, píše deník The Independent. Není známo, že by při útoku někdo zemřel.

"V regionu působí síly protivzdušné obrany. Je třeba zachovat informační diskrétnost. Vyzýváme, abyste práci našich obránců nenatáčeli a nezveřejňovali na internetu!" sdělily regionální úřady ve zprávě, píše web Polsat News.

[chooze:article;value:561410]

Použít Rusové měli i rakety s plochou dráhou Kalibr. "Nepřítel zaútočil třemi raketami Kalibr odpalovanými z Azovského moře. Dvě z těchto raket byly sestřeleny protiletadlovými raketovými jednotkami letectva v Kyjevské oblasti," napsal na telegramu velitel ukrajinských vzdušných sil Mykola Oleščuk.

Útok přišel jen den poté, co při bombardování Charkova zemřeli tři lidé. Dalších 38 má být podle agentury AP zraněných. "Tento ruský teror s pomocí řízených leteckých bomb musí a může být zastaven. Je třeba odvážných rozhodnutí našich partnerů, abychom mohli zničit ruské teroristy a ruská bojová letadla," reagoval ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

[chooze:article;value:561414]

V noci na neděli útočili i Ukrajinci. Vyslat měli desítky dronů na regiony na západě Ruska. Tamější představitelé ale nezveřejnili žádné informace o případných ztrátách. Zničit se ovšem Rusům mělo podařit přes 30 z vyslaných dronů.

Vovčanský kotel. Ukrajinci v červnu obklíčili stovky Rusů v tamní chemičce (6/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.