Ruští hackeři napadli slovenské weby. Má jít o odplatu za pomoc Ukrajině

Hackerská skupina Anonymous RU v úterý dopoledne zaútočila na několik slovenských webů. Podle deníku vosvete.sk zahájení útoku hackeři oznámili na sociální síti Telegram. Útok měl být odplatou za pomoc, kterou Slovensko poskytuje bojující Ukrajině.

"Vydáváme varování Slovenské republice za podporu banderovců na Ukrajině a přesun MiG-29," napsali hackeři a přidali seznam několika stránek, které zablokovali. Mezi nimi je například web Národní banky Slovenska i ministerstva obrany.

[chooze:article;value:482886]

​Hackeři na slovenské weby zaútočili jen pár dní poté, co Slováci poslali Ukrajincům právě zmiňované stíhačky i další vojenské vybavení, které jim má pomoct v boji proti okupantům. Podle slovenského premiéra Eduarda Hegera, kterého citoval server tvnoviny.sk, se útokem bude zabývat Bezpečnostní rada SR.

Podle všeho jde o útok typu DDoS. Pro tento druh je typické, že útočník pošle tak velký počet požadavků na server, až web takzvaně spadne. Následkem toho je, že webové stránky a internetové služby nefungují.

Na začátku března čelily podobnému útoku i české stránky ČSOB. Kvůli ruské skupině NoName057(16) nefungovalo internetové bankovnictví, platby kartou přes internet ani některé služby na pobočkách. Hackeři z této skupiny zaútočili od začátku války již na několik zemí po celém světě.

Evropský parlament čelil kyberútokům. Přihlásili se k nim proruští hackeři:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.