Rvačka kvůli smrti mladého Roma. Po brněnském náměstí létaly židle

Konflikt přibližně 20 lidí v pondělí večer rozháněli brněnští strážníci a policisté. Ty na Dominikánské náměstí přivolal jeden ze svědků. Na případ upozornil web Brněnská Drbna. Cílem agresorů měli být Ukrajinci, kteří se stali terčem kvůli smrti mladého Roma, jehož v sobotu zabil muž ukrajinského původu.

"Na nároží Dominikánského náměstí u svatomichalského kostela se skupina údajně projevovala velmi emotivně, a někteří z přítomných prý dokonce házeli židlemi," uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem. Městská policie tak na místo vyslala pět hlídek.

Přivoláni byli i policisté, kteří zadrželi tři lidi. S jejich odvozem na služebnu vypomáhali také městští policisté. "Máme tři zadržené osoby. Jedna byla propuštěna, protože byla mladistvá. Věc prověřujeme pro podezření z přečinu výtržnictví a poškození cizí věci. Škoda na zařízení předzahrádky je zhruba odhadnuta na 40 tisíc korun, je to předběžný odhad," doplnil policejní mluvčí Pavel Šváb.

[chooze:article;value:508890]

Žádný z účastníků konfliktu nepotřeboval lékařské ošetření. "Na místě jsme nezasahovali," prohlásila mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Situaci se v úterý snažil uklidnit i ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). "Jako každá tragická událost, i tahle budí emoce. Chci všechny vyzvat, aby se pod vlivem zcela pochopitelných emocí nenechali manipulovat těmi, kdo budou chtít odsouzeníhodný čin jednoho člověka využít k rozdmýchávání nesnášenlivosti vůči jakékoli skupině obyvatel," uvedl na svém twitterovém profilu.

Policie kvůli násilnostem v Praze obvinila italského fotbalového fanouška:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.