Moderní bydlení

Rvačka mezi Soukupem a Dopitou: Agátě může pořádně zkomplikovat život

"Teď uspávám děti a pročítám si ty lži. Pravda se ukáže. Takzvaně policie ji řekne a mě strašně mrzí, že mám mozek a cit ke svým dětem a nemůžu vám ukázat video, jak to vše doopravdy bylo. Ale jak se říká, karma," napsala na svůj instagram Hanychová.

Ačkoliv příspěvek později smazala, dále tak očividně trvá na své verzi, že to byl Soukup, kdo napadl Dopitu. Ten prý "jen bránil rodinu". Soukup však tvrdí přesný opak. "Byl jsem napaden dvakrát pravomocně odsouzeným Dopitou," řekl pro TN.cz.

Příspěvek Agáta zveřejnila jen několik hodin poté, co Soukupovi nepředala dceru Rozárku. Ten si pro ni přijel do pražského Suchdola ve středu ráno v doprovodu advokátky i policie, odjel ale s nepořízenou. Ačkoliv před domem čekal zhruba hodinu, nikdo mu neotevřel. Ukázal tak alespoň, jak ho Dopita při rvačce zřídil.

[chooze:article;value:575313]

Změna péče v krajním případě

"Pokud je mezi rodiči nastavená střídavá péče, tak rodič, který má předávat, má v určený čas dítě předat, pokud nejsou dohodnuti jinak. Když ale nic takového neproběhne, předávající rodič má povinnost dítě připravit," řekla TN.cz advokátka Martina Houžvová.

Nedomluvené nepředání dítěte podle ní může mít nepříjemné důsledky. "Rodič, který si měl dítě převzít, může podat návrh na výkon rozhodnutí. Soud na základě toho návrhu rozhoduje, jakým způsobem ten výkon povede. Může to udělat výzvou, nebo ukládat zvyšující se pokuty," uvedla Houžvová. Dodala také, že v krajním případě může dojít ke změně péče.

[chooze:article;value:575522]

Je tak možné, že Hanychová se Soukupem si budou malou Rozárku například předávat na neutrální půdě. "Pokud tam jsou nějaké vyhrocené vztahy mezi bývalým a současným partnerem, to by se nemělo dít. V tom případě se bude apelovat na rodiče, aby tomu zabránili a vymysleli jiné řešení předávání. Nebude to třeba před domem, nebude tomu přítomen ten a ten a bude se to odehrávat třeba na veřejném místě," vysvětlila advokátka.

Redakce TN.cz Hanychovou kontaktovala, o kauze ale mluvit nechtěla. "Nezlobte se, nebudu vám k tomu nic říkat," reagovala ve čtvrtek odpoledne. Vyjadřovat se nechtěla ani její matka Veronika Žilková. Ta přitom pro web extra.cz uvedla, že se bojí o svoji bezpečnost. "Já se bojím, že on nás zabije všechny. Na něj mám svůj názor, protože je hrubý a násilnický dlouhodobě," prohlásila.

Jaromír Soukup po potyčce s Miroslavem Dopitou:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.