Rybář (61) upadl do bezvědomí a měl mrtvici. Někdo ho okradl. Policie hledá svědka

[chooze:gallery;value:32719]

Událost se stala koncem července v podvečer v Břeclavi. 61letý invalidní důchodce rybařil u řeky Dyje. Do řeči se dal s neznámým mužem ve středních letech, který k němu přišel a mluvil slovensky. Podle policistů si povídali zhruba půl hodiny. Následně ale dotyčný řekl, že si musí odskočit. A proto odešel o kousek dál.

"Rybář však v daný okamžik upadl do bezvědomí, a když se probral, zjistil, že mu chybí hodinky, mobilní telefon a řetízek s přívěskem. Vše v hodnotě asi 8 000 korun," uvedla v pondělí na webu policejní mluvčí Andrea Cejnková.

[chooze:article;value:516668]

Kolemjdoucí, se kterým se senior zapovídal, ale na místě už nebyl. Rybář se tak vydal oznámit vše na policii. "Na služebně také řekl, že ho bolí hlava, ale žádné poranění necítil a ošetření nežádal. Ve stejný den později večer však přece jen skončil v nemocnici. Z odborných vyšetření vyšlo najevo, že muž měl krvácení do mozku a prodělal lehkou mozkovou příhodu," popsala Cejnková.

Policisté proto nyní pátrají po muži, se kterým důchodce hovořil naposledy. "Mohl by pomoci celou událost osvětlit a přinést důležitá svědectví," doplnila Cejnková.

Dotyčnému je kolem 30 až 40 let a je zhruba 175 centimetrů vysoký. Na pravé i levé ruce a jedné noze má tetování. Mimo jiné měl viditelné zjizvené zápěstí a po rukou staré jizvy. Oblečený byl do zeleného trička a žlutých kraťasů s potiskem. Přes rameno měl přehozenou červenou ledvinku.

"Obracíme se proto na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání a ztotožnění osoby na záběrech. Jakékoliv informace sdělte, prosím, přes tísňovou linku 158," vyzvala Cejnková.

Žena z Hradce Králové se podílela na krádežích za miliony korun. Více se dozvíte v následující reportáži (8/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.