Rybář našel kus zmizelého letadla. Žena ho používala jako valchu a žehlicí prkno

Když madagaskarský rybář Talaly našel v roce 2017 na pláži před domem kus bílých trosek, vymyslel pro něj se svou ženou Antsirakou skvělé využití. Antsiraka jej začala používat jako valchu a žehlicí prkno, tvrdí britský deník Daily Mirror.

Pár totiž netušil, že nepravidelný bílý obdélník o rozměrech asi 80 x 70 cm je nejspíš kus krytu podvozku z boeingu malajsijských aerolinek, který v roce 2014 záhadně na lince MH 370 zmizel nad Indickým oceánem. To, že jde o část letadla, zjistili až o pět let později, kdy na tento kus dveří narazili Richard Godfrey a Blaine Gibson, kteří se hledáním trosek a vraků zabývají.

Podle webu Simple Flying čeká nalezený kus letadla ještě podrobná analýza, která má mimo jiné potvrdit, zda jde skutečně o část malajsijského boeingu. I první ohledání ale přineslo zajímavé informace. Podle druhu poškození to totiž vypadá, že mělo letadlo při nárazu na hladinu vysunutý podvozek a kus krytu byl při tomto nárazu velkou silou vytrhnut z letadla.

[chooze:article;value:478245]

To nasvědčuje verzi, že pilot narazil na hladinu oceánu úmyslně, tvrdí Godfrey. Vysunutí podvozku totiž zásadně urychlí potopení letadla, a tím dojde i k zakrytí stop. Z přibližně 60 m dlouhého letadla, na jehož palubě zahynulo přes 200 lidí, bylo nalezeno jen několik málo nevelkých trosek.

Poplach na Letišti Václava Havla! Na palubě letadla měla být bomba:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.