Rybáři ulovili žraloka, který útočil v Hurghadě. Umlátili ho páčidlem

Útok žraloka v egyptské Hurghadě zaskočil turisty i místní. Před očima desítek lidí tam ve čtvrtek roztrhal žralok mladého muže z Ruska, který si byl v moři zaplavat. Zvíře útočilo jen několik metrů od pláže a několik dalších lidí napadlo. 

Zatímco záchranáři bojovali o životy napadených, v Rudém moři se rozjelo pátrání po žralokovi. Už za několik hodin rybáři parybu vytáhli z vody na břeh. Žraloka chytili s pomocí sítí a háku, který mu zasekli do nosu.

[chooze:article;value:508329]

Několik metrů dlouhého žraloka vyvlekli na břeh ještě živého a na souši jej dobili. Na záběrech je vidět, jak jeden z rybářů tluče žraloka do čumáku páčidlem. Mělo by jít o žraloka tygřího, který je jedním z nejnebezpečnějších druhů. Je zodpovědný za druhý nejvyšší počet napadených plavců hned po žraloku bílém.

Pláž je však stále uzavřena. Egyptské ministerstvo životního prostředí, které lov nařídilo, zároveň uzavřelo 60 kilometrů dlouhý pruh pobřeží pro veškeré plážové aktivity. Zákaz se týká pruhu od letoviska El Gouna až po zátoku Soma, píše portál National News. Zákaz platí tři dny, tedy od pátku až do neděle.

Podobný lov byl v Egyptě nařízen i po sérii žraločích útoků v roce 2010 poblíž letoviska Šárm aš-Šajch u Rudého moře. Tehdy tam žralok napadl čtyři lidi a jednoho zabil. Egyptští rybáři tehdy uspořádali rozsáhlý hon, jemuž padlo za oběť několik desítek žraloků. Pláže byly v průběhu lovu celý týden uzavřeny.

Svědek pořídil v egyptské Hurghadě záznam útoku žraloka, který roztrhal muže (obsahuje drastické záběry):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.