Rychlík se v Pardubicích srazil s nákladním vlakem, čtyři mrtví a mnoho zraněných

[chooze:gallery;value:36117]

​Vážná nehoda se stala před 23. hodinou u stanice Pardubice-centrum. Rychlík Regiojet se srazil s nákladním vlakem, jeden z vozů osobní soupravy se částečně převrátil, zjistila na místě TV Nova.

U srážky zasahuje 36 jednotek hasičů, desítky záchranářů a policistů včetně vrtulníku. Podle prvních informací jsou ve vlaku desítky zraněných a nejméně čtyři lidé zahynuli. "Hasiči pokračují ve vyprošťovaní zraněných. O stovky cestujících se stará také policie," uvedla na síti X mluvčí Správy železnic Martin Kavka.

​„Vyhlásili jsme traumaplán prvního stupně a jsme připraveni na příjem většího počtu zraněných,“ řekla TV Nova mluvčí pardubické nemocnice Kateřina Semrádová.

Rychlík směřoval z Prahy do Košic a cestovalo v něm více než 300 osob, nákladní vlak patří dopravci ČD Cargo. Doprava na železničním koridoru je zastavena.

Do Pardubic zamířili ministři vnitra a dopravy Vít Rakušan (STAN) a Martin Kupka (ODS). "Nehoda si bohužel vyžádala kromě zraněných i oběti na životech. Všechny složky Integrovaného záchranného systému pracují s obrovskou profesionalitou a nasazením," potvrdil na síti X Rakušan.

Železničáři zřídili informační linku pro veřejnost 950570805.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.