S espézetkami hnutí zatracujícího Česko se roztrhl pytel. Lidé vyfotili řadu dalších

[chooze:gallery;value:33691]

​Čtenáři TN.cz zaslali další dva snímky neplatných registračních značek. Ty používají příznivci hnutí, kteří věří, že jsou pravými Slovany, což je podle nich národ vytvořený dvěma modrofialovými lidskými rody z vesmíru. Česká republika je podle nich jen falešná korporátní společnost, s níž odmítají mít cokoliv společného.

Kromě Chrudimska tak byly neplatné SPZTky vidět v Liberci, Hradci Králové a na Vysočině. Registrační značky obsahují jména a symboly rodů. Někteří příznivci hnutí mají i falešné doklady, ať už k vozidlu, či jiné.

[chooze:article;value:527720]

​TN.cz se obrátila s dotazem na prezidium české policie, jak rozsáhlý je tento problém. Policie ovšem přesně neeviduje podrobnosti ke konkrétním přestupkům, nicméně mluvčí David Schön zmínil, že poslední dobou přibývá falešných dokladů.

"Samozřejmě, že se setkáváme i s případy předložení smyšlených dokladů, ve větší míře přibližně rok. Ve většině případů svou totožnost osoby prokáží, protože jinak by byly zajištěny a předvedeny na policejní služebnu. Vymyšlené průkazy totožnosti či doklady k vozidlům nemají žádnou relevanci a mají stejnou platnost jako kartičky z různých her – tedy žádnou," uvedl Schön.

Co se používání neplatných registračních značek obecně týče, jedná se o přestupek podle zákona o silničním provozu. Porušením je zakrytí SPZky, její nečitelnost, nebo pokud je upravená či umístěná tak, že je hůře čitelná.

"Za tento přestupek hrozí ve správním řízení sankce 5 až 10 tisíc Kč, a dále 6 až 12 měsíců zákaz řízení. Přestupek nelze řešit v příkazním řízení na místě," dodal Schön.

Viděli jste podobnou registrační značku? Pošlete fotku s popisem místa na zpravy@nova.cz nebo na facebook TN.cz.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.