S Harrym a Meghan se nepočítá. Královská rodina vyslala jasné znamení

[chooze:gallery;value:35001]

Princ Harry a jeho žena Meghan budou už podruhé za sebou chybět na Trooping the Color, tedy oslavě oficiálních narozenin britského panovníka. Nikdo je totiž nepozval, píše web Daily Express.

Slavnostního ceremoniálu, který se letos uskuteční v Londýně 15. června, se tak manželé za vlády krále Karla III. ještě neúčastnili. Jak připomíná portál People, Harry a Meghan se na události naposledy objevili před dvěma lety.

Tehdy se totiž slavnost kryla s oslavami platinového jubilea královny Alžběty, která oslavila 70 let na britském trůnu. Na balkoně Buckinghamského paláce se však poprvé ke královské rodině nepřipojili a čekali uvnitř paláce s ostatními nepracujícími členy.

Minulý rok se ale změnil královský protokol, který umožňuje účast pouze pracujícím členům královské rodiny. A těmi Harry s Meghan nejsou od roku 2020, kdy se svých rolí vzdali a přestěhovali se do Kalifornie. Na Trooping the Color tak bude chybět mimo jiné i princ Andrew, který na začátku roku 2022 vrátil královně všechny své vojenské hodnosti.

[chooze:article;value:559132]

Letošních oslav se navíc pravděpodobně neúčastní ani princezna Kate, která bojuje s rakovinou. Ta se omluvila z přehlídky zvané Colonel’s Review, která se ve Velké Británii koná tradičně 8. června a je součástí oslav Trooping the Color, píše deník Mirror

"Být vaší plukovnicí pro mě zůstává velkou ctí a je mi velice líto, že vám letos nemohu zasalutovat. Předejte prosím moji omluvu celému pluku a doufám, že vás budu moci brzy zase zastupovat," napsala v dopise Irským gardám.

Rána pro prince Harryho. Král se od něj chce odstřihnout, tvrdí expertka (05/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.