S jarním počasím se rozlučte. Přichází drsná změna počasí

Počasí v příštích dnech nám připomene, že zima ještě neskončila. "Přes naše území přejde od severozápadu studená fronta a za ní se k nám od západu rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu, který se přesune k východu," informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

"Zimní ráz počasí na horách vydrží po většinu dalšího únorového týdne a podmínky pro lyžování se budou výrazně zlepšovat," uvedla během týdne meteoroložka Dagmar Honsová. 

[chooze:article;value:541525]

Neděle

Zlom přijde už v neděli. V Česku bude oblačno až polojasno, občas můžeme očekávat přeháňky. Ty budou na horách dokonce sněhové. V noci teploty někde klesnou až k bodu mrazu.

"Odpoledne od západu přibývání oblačnosti, později večer na západě ojediněle déšť. Nejnižší noční teploty 0 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C," avizovali meteorologové.

Pondělí

Pondělí bude deštivé. Nad 900 metry nad mořem má sněžit. V noci se mají teploty pohybovat mezi 1 až 5 °C, na východě spadnou dokonce až na -2 °C. Přes den bude stejně jako ve zbytku země mezi 6 až 10 °C.

[chooze:article;value:542207]

Úterý

Sníh už bude v úterý padat v polohách nad 800 metry nad mořem. "Nejnižší noční teploty 1 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C," avizovali meteorologové.

Středa

Už ve středu se zase mírně oteplí. Sníh bude opět padat jen nad 1 000 metry nad mořem. Přes den bude mezi 7 a 11 °C. Noc má být teplotně stejná jako ta úterní.

Čtvrtek až sobota

Závěr týdne má být deštivý. "V závěru období srážky četnější a na horách i sněhové," předpokládají meteorologové. V noci budou teploty mezi 2 až 7 °C. Přes den by mělo být teplo. Naměříme mezi 8 až 13 °C. "V závěru období přijde ochlazení," varují ale meteorologové.

Počasí na víkend: V pátek se výrazně oteplí, v neděli přijde zlom (2/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.