S last minute zájezdem odletíte i v den nákupu. Pro rodiny ale vhodné nejsou

Last minute zájezdy, tedy ty zakoupené na poslední chvíli, táhnou hlavně cenou. "Můžou to být nějaká procenta, může to být velká částka, ale ta cena může být i téměř totožná s tím, co si koupím třeba na first minute," řekla Pátek k tomu, jak moc se na nich dá ušetřit.

V cestovatelském slovníku se ještě odděluje pojem super last minute. "Je to pořád last minute nabídka, nicméně ty normální last minute nabídky už můžete objevit na trhu třeba tři měsíce před daným termínem odletu," popsala.

[chooze:article;value:552737]

"Super last minute, to je už skutečně takový ten krátký čas před odletem, kde skutečně zabalím a druhý den nebo stejný den nebo třeba za tři dny, odlétám," vysvětlila. "Ne každý si toto může dovolit, ale jsou skupiny lidí, jako třeba páry nebo senioři, kteří nemusí plánovat a potom je to pro ně velmi výhodné," dodala.

Nehodí se podle ní naopak třeba pro rodiny s dětmi. "Rodina je většinou čtyřčlenná, tříčlenná nebo dokonce pětičlenná. A v tom případě můžeme mít potom problém třeba se sháněním většího pokoje pro rodinu, kterých je většinou v hotelech limitovaný počet," řekla obchodní ředitelka.

[chooze:article;value:550612]

​"Nemůžeme úplně na všechno spoléhat," uvedla. "Už se stalo v loňské sezóně, kdy léto bylo skutečně velmi vyprodané a ty last minute se cenově ani moc nelišily od té standardní nabídky," doplnila.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.