S mrazy je konec. Teploty vystřelí nahoru, příští týden se přiblíží tropům

S mrazy už je konec, alespoň co se následujících několika dnů týká. Studené počasí totiž vytlačí teplý vzduch od jihu, který do Česka začne proudit během pátečního dne. "Bude se postupně oteplovat, čeká nás příjemné, převážně slunečné počasí," uvádí Český hydrometeorologický ústav. Teploty se během dne vyšplhají na 12 až 17 °C.

Tím ale oteplování teprve začne. S příchodem víkendu se teploty vyšplhají ještě víc. Na sobotu meteorologové hlásí 16 až 20 °C, a v neděli by dokonce teploty hranici 20 °C měly překonat. Nejvyšší denní hodnoty by se měly pohybovat mezi 19 až 23 °C.

[chooze:article;value:552278]

​Příští týden se ponese v podobném duchu. V pondělí ukáže rtuť teploměru napříč republikou dokonce 21 až 25 °C a v úterý vystoupá ještě výš. Meteorologové předpovídají, že nedělní maxima vystoupají na 22 až 26 °C. Od středy do pátku by se pak teploty měly držet nejvýše na 20 až 25 °C.

O něco výš se vyšvihnou i noční teploty. Navzdory původní předpovědi, která hlásala teplotní pád pod bod mrazu i na noc na sobotu, se zdá, že nejnižší noční teploty klesnou k 7 až 3 °C. V neděli to pak bude 11 až 7 °C.

Výš, než jsme si zvykli v uplynulém týdnu, se budou držet noční teploty i od pondělí do pátku. Na začátku nového týdne klesnou v noci maximálně na 13 až 9 °C, v úterý na 14 až 10 s výjimkou západu, kde by mohly klesnou až k 8 °C, a od středy do pátku by měly klesat maximálně ke 14 až 9 °C. Jak bude příští víkend, meteorologové zatím neuvádí.

Mrazivé počasí potrápilo ovocnáře. Teploty bod bodem mrazu leckde úrodu zničily:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.