Sabině zastřelil myslivec při venčení fenku. Myslel jsem, že je to liška, brání se

Takovou procházku si snad paní Sabina nepředstavovala ani v nejhorším snu. Okolo osmé hodiny večer se 28. února vydala se svým přítelem a fenkou Dixie na procházku po cyklostezce mezi Darkovicemi a Vřesinou. Na cestu jim jasně svítil měsíc, rozhodli se proto vypnout čelovky, které měli u sebe. Dixie na sobě prý měla světlý postroj, aby byla lépe vidět. 

Přímo nad nimi byl v posedu myslivec s puškou v ruce. Hlasy dvojice, která se bavila přímo pod ním, nejspíš neslyšel. "Dixie mi popoběhla kousek na louku, kousek za krajnici. Samozřejmě byla pořád pod dozorem. Otočila jsem se za ní, ona už běžela směrem ke mně, tak jsem se otočila zpátky a ušla pár kroků. S přítelem jsme nad hlavou slyšeli ránu, když jsem se otočila, tak Dixie už ležela na zemi dva metry od krajnice," řekla pro redakci TN.cz zdrcená Sabina.

"Je to nešťastné, je to hrozné a já upřímně nenacházím slov, jak to všechno popsat," pokračovala majitelka zastřelené fenky.

[chooze:article;value:493023]

Ta o smutné události informovala i na svém facebookovém profilu. "Už jí nebylo pomoci. Ten pocit bezmoci nepřeji nikomu. Neuměla se nadechnout, všude se rozlévala krev, tak strašně moc krve. Byla jsem s ní do posledního dechu, hrozně se trápila. Střelil ji špatně," uvedla. Myslivec se k cestě z posedu dlouho neměl a na místo zavolal svého kolegu.

Kromě něj dorazili i policisté. "Policie všechno sepsala a vyslechla nás," přiblížila chvíle po výstřelu Sabina. Ta navíc střelce podezřívala z toho, že nebyl ve stavu, kdy by mohl se zbraní manipulovat. "Dali mu fouknout, kdy teda nadýchal nulu. Jeho pohyby za mě osobně nebyly úplně na úrovni někoho, kdo by měl vlastnit zbraň," řekla. 

Případem se policisté stále zabývají. "Byly prováděny úvodní procesní úkony, například prohledání místa. V této chvíli zjišťujeme, zda byla naplněna podstata některého z trestných činů nebo zda se jedná o protiprávní jednání a chování přestupkového charakteru. Může se třeba jednat o přestupek na úseku myslivosti," doplnil pro TN.cz policejní mluvčí René Černohorský.

[chooze:article;value:465548]

Pokud by se jednalo o přestupek, případ by si od policistů převzal Odbor životního prostředí v Hlučíně. Zatím však není přesně jasné, jak přesně k incidentu došlo. "Jak to vlastně bylo, je předmětem vyšetřování. Jestli bylo možné v té tmě vidět, zda na sobě pes něco měl a jaké byl pes barvy, jestli nesplýval s pozadím," pokračoval policejní mluvčí.

Podle Černohorského je v šetření i to, jak daleko byla Dixie od Sabiny a jejího přítele, proč nebyla na vodítku a také to, co mohl myslivec vidět.

Pejskaři, pozor! Na Královéhradecku odstřelili myslivci lišku s příznaky svrabu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.