Samosběr zeleniny se vymknul kontrole. Příště zdražím, říká zemědělec

Ačkoliv by se mohlo zdát, že na místě probíhal hudební festival, ve skutečnosti se jednalo jen o obyčejný samosběr zeleniny. Na polích pana Kašpara se ve středu vystřídalo sedm tisíc lidí. A do akce šla i policie.

"Policisté na místě celou situaci řešili a vzhledem k okolnostem museli na zhruba hodinu uzavřít komunikaci Ústínem a Vojnicemi," prozradila mluvčí olomouckých policistů Petra Vaňharová. 

Sběrači si přišli pro čerstvou a hlavně levnou zeleninu. Oproti supermarketu ušetřili nemalé peníze. Například kilo cibule nebo cukety z pole vyšlo o 20 korun levněji. Kilo petržele je v obchodě dražší dokonce o 25 korun.

[chooze:article;value:519089]

​Pan Kašpar původně plánoval mít svá pole otevřená celý týden, po středečním náletu sběračů ale musel ve čtvrtek zavřít. Samosběr tam má pokračovat v dalších dnech. 

I přesto, že na polích byly velké cedule s nápisem "zavřeno", některým zájemcům to vůbec nevadilo a přijeli si nasbírat zeleninu bez úmyslu zaplatit. "To mě na těch lidech mrzí nejvíc, že potřebují na každém kroku nějakého hlídače, na každém kroku ukazovat, kam máte, kam nemáte," posteskl si pan Kašpar.

Svá pole nejspíš otevře ještě na začátku září. Už teď ale ví, že příště zdraží, aby mohl najmout více zaměstnanců.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.