Sázka navzdory minimálním šancím se vyplatila. Z vítěze loterie je miliardář

O výhře, z jaké se může těšit hráč z USA, se většině lidí ani nezdálo. V loterii Powerball, jejíž jackpot zůstal po řadu měsíců zcela nedotknutý, se mu podařilo vyhrát neuvěřitelných 16,6 miliardy korun. Loterie výhru oznámila v úterý ráno.

Vítěze pohádkového jackpotu Powerball zatím nezná. Odhaduje však, že pochází z amerického státu Washington, kde byl vítězný los podán. Výherce má nyní možnost si vybrat, jestli si bude peníze vybírat postupně každý rok v průběhu následujících 29 let, nebo jestli si okamžitě vybere celou sumu sníženou o daň. V takovém případě by odešel "jen" s 9 miliardami korun.

[chooze:article;value:488241]

Naděje na výhru přitom byly minimální. Powerball odhaduje, že šance na výhru jackpotu se pohybují okolo jedné ku 292,2 milionu. Pro srovnání, šanci, že vás trefí blesk, spočítala pojišťovna Erie na jedna ku 1,2 milionu.

Vítězná čísla byla 5, 11, 22, 23, 69 a dodatkové číslo 7. Jedná se o vůbec první výhru Powerballu v tomto roce a devátou nejvyšší výhru v historii amerického sázení. O jackpot se hráči snažili od loňského listopadu, kdy naposledy šťastný výherce obdržel přibližně 2 miliardy korun.

Na začátku loňského listopadu padl v USA rekordní jackpot, kdy vítěz loterie získal téměř 50 miliard korun. Obrovskou sumu obdržel i prodejce výherního losu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.