Scénář z Krkonoš se opakuje. V Polsku zmizel táta s dcerou (†3). Našli je mrtvé

Policisté se o zmizení dvojice dozvěděli ve středu zhruba v půl čtvrté odpoledne. Otec ráno odcházel z domu s tím, že dívenku pouze vezme na procházku. Od té doby se už ale neozval.

"Podle příbuzných otec a dcera opustili místo bydliště autem kolem 10:00, nevrátili se a nenavázali kontakt s rodinou," sdělila portálu polsatnews.pl policejní mluvčí Joanna Klimeková.

Po 37letém muži a jeho tříleté dceři policisté začali pátrat hned, jak je zalarmovala vystrašená manželka. Podle rozhlasové stanice RMF 24 měl muž totiž trpět psychickými problémy, teprve nedávno přestal brát léky a místo toho začal popíjet alkohol.

[chooze:article;value:482860]

​Pátrací akce se zúčastnili policisté a hasiči z profesionálních i dobrovolnických jednotek. Použili i dron s termovizí. Vzhledem k tomu, že v oblasti jsou lesy, pátralo se i na čtyřkolkách. Okolo 19. hodiny našli vyšetřovatelé na štěrkové cestě v lese auto pohřešovaného muže. Nedlouho poté objevili i těla otce a dívky. Tou dobou už byla dvojice po smrti.

Až do pozdních nočních hodin pracovali policisté na místě tragédie. V případu bylo zahájeno vyšetřování, na které dohlíží okresní státní zastupitelství. Objasnit příčinu smrti by měla pitva. Podle neoficiálních zpráv tamních médií vyšetřovatelé v tuto chvíli zatím pracují s verzí rozšířené sebevraždy, což by znamenalo, že muž nejprve zabil své dítě a pak si sám vzal život.

Podle policie v minulosti nedošlo k žádnému policejnímu zásahu kvůli násilí v rodině. Příbuzným byla poskytnuta pomoc psychologa.

Podobný případ vyšetřuje i česká policie. Více o neštěstí v Krkonoších zde:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.