Schillerová o Stanjurovi: Buď neví, co se mu děje v baráku, anebo lže

Alena Schillerová (ANO) obvinila v jedné z diskusí ministra financí Zbyňka Stanjuru (ODS) z toho, že připravuje pro občany daňový balíček 2.0. "Já jsem si to nevymyslela, mám důkazy, ať už důvodovou zprávu, paragrafované znění. To bylo vloženo takovým nenápadným způsobem, jako bomba, do zákona o účetnictví jakožto doplňkový zákon, novela zákona o dani z příjmů," řekla.

Schillerová následně vysvětlila, co jí na vložené novele zákona vadilo. "Oni tam chtějí prosadit vypuštění takzvaného daňového osvobození. To znamená, když máte jinou nemovitost než tu, ve které bydlíte, například barák, malé pole, tak tam platí, že když takovou nemovitost vlastníte deset let, tak z jejího následného prodeje neplatíte nic. A to chtějí v novele vypustit," uvedla.

[chooze:article;value:562833]

Na doplnění moderátorky, že ministerstvo financí okamžitě oznámilo, že se jednalo o nezamýšlenou chybu, která musí být opravena, Schillerová odpověděla rázně. "Pan ministr lže. Já jsem byla čtyři roky ministryní financí. Každá daňová změna v legislativě musí projít nějakým mechanismem. Takže buď pan ministr neví, co se mu děje v baráku, anebo prostě lže," prohlásila.

Schillerová byla následně dotázána na fotografii s okurkou, na níž ukazovala rostoucí inflaci. "Narazila jsem prostě v regálu na cenu 91 korun u okurek. Tak jsem si to vyfotila. Když si čtyřčlenná rodina udělá řízky s bramborem a bude si k tomu dávat tyto okurky, tak ta sklenice nestačí. Tak kam jsme se dostali, kam až ty ceny vyšplhaly," vysvětlila.

[chooze:article;value:562504]

Poslankyně se následně s moderátorkou bavila i o pro ANO úspěšných evropských volbách. "Cítila jsem nesmírnou vděčnost. Podařilo se nám zdvihnout naše voliče, aby šli k volbám. Také jsem měla radost, že Klára Dostálová dostala největší počet preferenčních hlasů," uvedla.

Nyní se celé hnutí plánuje soustředit jednak na parlamentní a jednak na krajské volby. Doufá, že se v krajích nestane obdobná situace jako v těch minulých, kdy ANO volby vyhrálo, ale nemělo skoro v žádném kraji svého hejtmana. "Vybrali jsme zkušené komunální politiky. Ostatní nás ale opět obejdou, pokud jim to čísla dovolí," upřesnila Schillerová.

Témata pro krajské volby jsou pro ANO podle poslankyně rozmanitá. Mají ale jeden společný jmenovatel. "Každý kraj se potýká s něčím jiným. Ale bude tam zase konfrontace s vládou. Co krajům měla dát a nedala, a naopak co jim vzala. Bere jim například peníze. Když se bavíte s krajskými zastupiteli, je tam jeden problém za druhým," zmínila.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.