Schillerová odsoudila zvýšení platů. Tak vraťte miliony za fotky s pávy, běsní lidé

Zdá se, že lidé Aleně Schillerové kauzu s pávy a s nimi spojenými dvěma miliony korun na propagaci ještě nezapomněli. Když se poslankyně na sociálních sítích postavila proti zvyšování platů politiků, strhla se velká vlna nevole.

"Vláda chce skokově zvýšit platy politiků, přestože například státním zaměstnancům už dva roky nepřidala ani korunu. Požádala jsem o svolání mimořádné schůze a pokusíme se vládě vysvětlit, že pro to fakt není vzhledem k ekonomické situaci a daňovým balíčkům vhodná doba," ohradila se Schillerová na sociální síti X vůči krokům vlády Petra Fialy (ODS). 

[chooze:article;value:578953]

Jenže místo pochopení se setkala s vlnou kritiky. "Tak hlavně že během covidu byla vhodná doba na krádež dvou milionů na pávy. Děkuji," vzkázal jí jeden z lidí v komentářích.

Podobných výčitek přišlo více. "Přineste, Alenko, dva miliony za fotky s pávem, které jste si za státní prachy nechala udělat. Ve Sněmovně je můžete předat ministrovi financí. Zvýší vám to popularitu," napsal jí jiný muž. 

[chooze:article;value:578769]

Kauza s předraženými fotografiemi tak opět ožila. pravu této fotografie jste si platila sama, nebo to jde z peněz Poslanecké sněmovny? Je vhodná doba, abyste to vysvětlila a možná vrátila ty dva miliony do státní kasy. Mimochodem váš majitel to se zmrazením platů na pět let vás všech myslel vážně? Tím by to jenom víc pohnojil," napsal další z uživatelů na sociálních sítích. 

Podle některých komentujících není totiž nejšťastnější volbou ani návrh Andreje Babiše na zmrazení platů politiků na příštích pět let. Podle nich by to vedlo akorát k situaci, že by po uplynulé době platy opět vzrostly skokově.

Platy politiků porostou o 6,9 procenta, schválila vláda (10/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.