Šéf armády Řehka randí s poslankyní. Popsala jejich vztah a střet zájmů

Karel Řehka (49) ve čtvrtek oznámil, že se svou manželkou Irenou žije v odluce. Společně žili 25 let a mají dvě dcery. Řehka odluku oznámil ve snaze ochránit sebe i rodinu před dezinformacemi.

"Ne vše v životě vychází tak, jak bychom si přáli. Ani moje manželství není výjimkou," napsal Řehka na sociální síti X. Dodal, že jde o těžké období pro celou rodinu. 

Náčelník generálního štábu ale na celou věc není sám. Po boku už má totiž novou ženu, a to 38letou poslankyni Michaelu Opltovou (STAN). Opltová je mimo jiné členkou hospodářského výboru a výboru pro obranu. 

Střet zájmů to prý není

Poslankyně se už k novému vztahu veřejně vyjádřila. "Nemám ve zvyku veřejně sdílet svoje soukromí, teď je ale otevřenost důležitější zejména kvůli různým spekulacím. Vstupuji do další životní etapy s novým partnerem," přiznala vztah s Řehkou na sociální síti X

[chooze:article;value:542684]

​Obavy, že by mohla být ve střetu zájmu kvůli své činnosti v Poslanecké sněmovně, ostře odmítá. "Výbor pro obranu Poslanecké sněmovny kontroluje vládu v oblasti obrany, tudíž ministra a ministerstvo, nikoliv armádu a náčelníka generálního štábu. Obavy z něčeho takového jsou opravdu zbytečné," dodala Opltová.

Poslechněte si, co vše podle Řehky trápí českou armádu (2/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.