Šéfovi české armády Řehkovi krachlo manželství. Mám nový vztah, přiznal

Rozpad svého manželství ve čtvrtek přiznal náčelník Generálního štábu Armády ČR Karel Řehka. Na sociální síti X uvedl, že svou dlouholetou manželkou Irenou žijí v odluce. "Ne vše v životě vychází tak, jak bychom si přáli. Ani moje manželství není výjimkou," napsal Řehka.

Navzdory oddálení ale zatím zůstávají manžely. "Ireny si moc vážím a zůstáváme rodiče a přátelé. Proto prosím touto cestou o pochopení a respektování soukromí v tomto těžkém období pro moji rodinu a blízké," dodal Řehka. Se svou manželkou má dvě dospělé dcery.

[chooze:article;value:552921]

Podle Řehky za veřejným oznámením odluky stojí snaha o ochranu sebe i své rodiny. "Mám z více věrohodných zdrojů potvrzeno, že se na mě systematicky chystá informační operace s cílem mě veřejně zdiskreditovat a znevěrohodnit. Jsou účelově šířeny informace a dezinformace z mého soukromého života, které nijak nesouvisí s mojí prací," uvedl v rozhovoru pro portál Novinky Řehka.

Armádní náčelník také přiznal, že za rozpadem manželství stojí nový vztah. "S partnerkou se známe již delší dobu a jednoduše jsme se rozhodli spojit své životy. Za své rozhodnutí nesu odpovědnost pouze já," vysvětlil Řehka.

Podívejte se na reportáž o tom, jak Armáda v Česku hledá nové piloty (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.