Šelmy z kysucké zoo neútočily poprvé. Utratí ty, které byly u smrti majitele

Tragédie poznamenala malou zoo v městské části Oškerda v úterý. Majitele ranče s exotickými zvířaty roztrhal lev, kterého šel nakrmit.

Trvalo hodiny, než se k nešťastníkovi dostali záchranáři. Museli počkat, než veterináři nebezpečné šelmy ve výběhu uspí. Když se konečně dostali dovnitř, lev ležel na mužově bezvládném těle. Ve výběhu se také nacházela lidská noha.

"Policejní sbor rozhodl o usmrcení čtyř zvířat, která se nacházela v bezprostředním kontaktu s tělem ve výběhu a rozhodl se řešit situaci v režimu svých pravomocí," uvedla pro RTVS státní veterinární správa.

[chooze:article;value:451559]

​​Lvi a tygři byli hlavní atrakcí malé zoo. Návštěvníci směli nebezpečné šelmy dokonce i krmit. Chov nebezpečných exotických zvířat však limituje zákon a nikdy se například nesmí stát, že mezi člověkem a zvířetem není žádná bariéra.

O tom, že to v této malé zoo nefungovalo zrovna podle pravidel, ale svědčí i fakt, že tam před čtyřmi lety ukousl tygr ruku mladé ženě. Podle zjištění TV Markíza přitom měli na ranči zákaz šelmy chovat, dokonce kvůli tomu dostali i pokutu. Zvířata se sice snažili umístit jinam, ale přes rok se jim to nedařilo, protože jiné zoologické zahrady je odmítaly.

Podívejte se na reportáž:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.