Senátorka Hamplová chce rasově segregovat děti. Pobouřila tím lidi

"Musí být společně děti všechny. Romské, české a tak dále. Krásná myšlenka. V reálu nerealizovatelná, protože bychom ubližovali těm dětem, které nejsou zvyklé na určité etnikum," prohlásila na čtvrteční schůzi Senátu Hamplová.

"Naopak. Možná, že kdyby se udělaly samostatné třídy, tak jim vybudujeme rovné šance do budoucna a není to diskriminace, je to naopak úplně rozumný krok," myslí si. Česko by tím podle ní šlo příkladem Evropské unii.

Ostatní politiky svými slovy pobouřila. Czernin v reakci na ně citoval slova čestného předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga: "Když se kecají blbosti, tak spím."

[chooze:article;value:477465]

Schůzi v tu chvíli zrovna první místopředseda TOP 09 řídil. "Během včerejšího projevu kolegyně Zwyrtek Hamplové o segregaci bych nejradši také usnul, kdybych býval neřídil schůzi. Takové nehorázné projevy nepatří snad ani do čtvrté cenové, natož pak do Senátu," napsal na twitteru v pátek.

Reakce přišla i z vlády. "Co dnes v Senátu předvedla senátorka Hamplová, je čirý rasismus. Ne, vlastně čirý ne. Je ušmudlaný pokrytectvím, protože senátorka JZH se nezdráhá zaštiťovat tím, že rasová segregace je pro dobro segregovaných. Dětí," upozornil první vicepremiér Rakušan.

[chooze:article;value:467252]

Na sociálních sítích přirovnávají senátorku, kterou na Kroměřížsku loni zvolili do horní komory Parlamentu, ke kontroverznímu předsedovi extremistické strany SPR-RSČ Miroslavu Sládkovi. "No vida, tak jsem se přece jenom od devadesátek oficiálně dočkal, že se někdo vyrovnal Sládkovi," poznamenal na twitteru Martin Fiala. Další lidé senátorku označují za rasistku.

Hamplová v pátek na facebooku napsala, že segregaci nenavrhovala. "Popisovala jsem pouze mnoho problematických situací o diskriminaci formální a skutečné, o které se nemluví… Protože ty situace reálně existují a dopadají na dané regiony," tvrdí. "A na to, že za kontroverzní výroky se opět považuje pravda, to už si jako novodobí disidenti také zvykáme," dodala.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.