Senior nedal přednost v jízdě. Vážná dopravní nehoda ho stála život

Krátce před pátou hodinou odpolední vyjížděli moravskoslezští záchranáři k vážné dopravní nehodě na Novojičínsku. Ve městě Studénka se střetlo osobní auto s nákladním. Na místo vyrazil i vrtulník.

Nehoda se stala na křižovatce ulic Nádražní a Oderská. "Automobil Hyundai řídil muž (roč. 1948), který při výjezdu z vedlejší komunikaci na hlavní nedal z dosud nezjištěných příčin přednost nákladnímu vozidlu, a došlo ke střetu," uvedla mluvčí tamní policie Pavla Jiroušková.

[chooze:article;value:515996]

​Záchranáři k nehodě dorazili jen čtyři minuty od chvíle, co dostali hlášení. "Pětasedmdesátiletý pacient byl po nehodě v bezvědomí, došlo u něj k zástavě dechu i krevního oběhu," uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

První pomoc mu začali poskytovat přítomní svědci, a to včetně záchranáře mimo službu. Přivolaní záchranáři několik dalších desítek minut pokračovali ve snaze o záchranu života a muže resuscitovali.

"Zajistili dýchací cesty, připojení k přístrojem řízené ventilaci, lékař provedl akutní ošetření hrudníku a muži byly podávány léky, vše s cílem obnovit činnost jeho srdce," popsal Humpl. Přes veškeré úsilí svědků i záchranářů se ale pacienta zachránit nepodařilo.

[chooze:article;value:515728]

​Komunikace byla uzavřena a dopravu na místě řídili policisté. Znovu obnovená byla až po 18. hodině.

Hromadná nehoda v Praze

Dopravu ve středu okolo šesté hodiny večerní zkomplikovala i hromadná nehoda pěti osobních aut v Praze v Bucharově ulici. Kromě policistů k ní vyjížděli i záchranáři. 

"Poslali jsme tam posádku. Ta pečovala o dvě lehce zraněné osoby a poté je odvezla do nemocnice k další péči," řekla redakci TN.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Podívejte se na záběry z místa nehody:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.