Senioři z veder kolabují. V bytě pak na pomoc čekají i několik dnů

Se slaňováním do bytu seniora, který už ztrácel naději, že se někdy dočká záchrany, mají čerstvou zkušenost brněnští strážníci. Ve svém bytě byl muž tři dny jako vězeň. Sám se nedokázal zvednout ze země a jeho hlas byl příliš slabý na to, aby dokázal přivolat pomoc.

Pro strážníky není takový případ v tropickém létě nic mimořádného. Horka nad třicet stupňů seniory extrémně zatěžují a snadno v bytě upadnou. Život jim pak může zachránit třeba pravidelný telefonát od příbuzných. 

Jako v případě ženy, která nezvedala telefon a nereagovala ani na zvonění u dveří. Policisté museli dovnitř oknem. Ukázalo se, že i tato seniorka čekala několik dnů na pomoc.

[chooze:article;value:518822]

​Jen za poslední týden řešili strážníci v Brně už tři takové případy. "Na místo vysíláme speciální pořádkovou jednotku a velmi často jim situaci komplikují dveře zamčené na zámek, takže musejí slaňovat," objasnila mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková. 

Seniorům, kteří mají obavy, že zůstanou sami doma bez pomoci doporučují strážníci nouzové domácí SOS tlačítko, nebo hodinky, ze kterých je možné okamžitě přivolat pomoc. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.