Seniorka (83) vyzrála na bolesti zad. Pomáhá jí jízda na horské dráze

Více než 5000krát. Tolikrát se už Ursel na horské dráze od roku 2012 projela, přestože sotva chodí. Každý výlet do zábavního parku si bedlivě zapisuje a ani po těch letech ji to nepřestalo bavit.

"Je to zábava a pro mě i ten nejlepší lék!" pochvaluje si.

Když je na dráze, hlavně hlavou dolů, je na její páteř vyvíjený mnohem menší tlak a její bolavá záda tak rázem pociťují úlevu. Aby byl účinek dostatečný, musí se projet během každé návštěvy alespoň 25krát. Lékaři ale upozorňují, že nemusí jít o ideální řešení pro všechny.

[chooze:article;value:510711]

"Jestli jí to pomáhá, je to jedině dobře. Ale jestli se další lidé s bolavými zády rozhodnou, že to chtějí zkusit, měli by vyhledat lékařskou pomoc a nechat si dát souhlas. Pak jim nic nebrání," radí osteopat Daniel Schlegel.

Zábavní park nedaleko Heilbronnu navštěvuje Ursel se svým vnukem pravidelně každý týden a mezi zaměstnanci i místními už je známou celebritou. I přesto její rodina za celoroční vstup na atrakci poctivě platí.

Jednu výhodu ale za 11 let Ursel získala, nemusí nikdy čekat ve frontě. "Každá návštěva je skvělá, pokaždé je to něčím výjimečné. Potkávám tam spoustu skvělých lidí. Už jsem si tam našla hodně přátel. Je to úžasné," doplnila.

I proto má Ursel jízdu na horské dráze mnohem raději než běžnou rehabilitaci. Na tu chodí jen ve chvíli, kdy je park zavřený.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.