Seniorka podvodníkům posílala měsíčně i 15 tisíc korun. Klamali ji šest let

Podvodníci podle kriminalistů důchodkyni slíbili tři miliony korun, když doplatí životní pojištění po svém zemřelém synovi.

Zkontaktovali ji krátce poté, co zemřel. Seniorka jim během šesti let měla vyplácet tisícové částky. Podle kriminalistů ji připravili celkem o 300 tisíc korun.

Případ policisté vyšetřují jako trestný čin podvodu. Nejméně jednou měsíčně ženě pokaždé nejprve zatelefonoval jeden z podezřelých. Představil se jako zástupce pojišťovny a řekl jí, kolik peněz si má připravit. Většinou chtěl 1 500 korun, někdy požadoval i 15 tisíc korun.

[chooze:article;value:492456]

​O den později si pro hotovost k seniorce domů pokaždé přišla známá podezřelého. Vybrané peníze měla vzápětí předat dalšímu komplici, který je měl uložit na údajný účet v pojišťovně. Obvinění ženě slíbili, že až doplatí životní pojistku po zemřelém synovi, dostane tři miliony korun v hotovosti. Poté, co jim naposledy předala 12 tisíc korun, chtěli o dva dny později ještě 90 tisíc korun. To už ale seniorka odmítla.

Místo toho šla na policejní služebnu. O několik dnů později kriminalisté trojici podezřelých zadrželi. Obviněným hrozí za podvod od jednoho roku do pěti let vězení. Policisté seniorům doporučují, aby byli především opatrní a nevěřili každému, kdo je požádá o peníze.

Mají se také poradit s nejbližšími, když za nimi přijdou cizí lidé s lákavou nabídkou. Tím důchodci podle odborníků sníží riziko, že přijdou o mnohdy celoživotní úspory.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.