Šestiletému Matymu se před očima utopil táta. Chlapec jde poprvé do školy

[chooze:gallery;value:33033]

Čtyřiatřicetiletý Lukáš vyrazil se svým šestiletým synkem Matym na dovolenou do rakouských Alp. V Obertrumerském jezeře nedaleko Salcburku si původně chtěl jen zaplavat. Situace se ale ukrutně zvrtla.

Před zraky svého syna se Lukáš začal topit. Maty se snažil přivolat pomoc, ale i přes naléhavost jeho nářků mu nikdo nerozuměl. Záchranáři nakonec Lukáše našli v šestimetrové hloubce. Na oživení ale bylo už příliš pozdě.

[chooze:article;value:519102]

Ztráta Lukáše znamenala ohromnou ránu pro jeho nejbližší rodinu, kamarády i kolegy z TV Nova. Nejhůře na tom je ale malý Maty. "Kluci spolu trávili veškerý možný volný čas. Nepřišel jen o tátu, ale i o kamaráda," řekl rodinný přítel Lukáš Beran.

Na Matyho teď zůstala jeho maminka sama a potřebuje pomoc. Maty se totiž právě chystá poprvé do školy i na různé kroužky. Lukášovi kamarádi se proto rozhodli založit sbírku na Donio.cz.

Výtěžek ze sbírky půjde celý Matymu i jeho mamince. "Vybraná podpora bude využita na náklady spojené s Matyho školou a na jeho kroužky, které mu doteď táta samozřejmě platil. V neposlední řadě půjdou peníze také na pomoc jeho mámě, která je teď na výchovu a placení sama," slíbil Beran.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.