Šestiletý kluk vyrazil za babičkou na prázdniny, posadili ho do špatného letadla

Když jeho babička Maria Ramosová přijela ve čtvrtek na mezinárodní letiště jihozápadní Floridy ve Fort Myers, aby si vnoučka, který poprvé letěl z Filadelfie, vyzvedla, bylo jí řečeno, že hoch na palubě letu společnosti nebyl, píše agentura Associated Press.

Podle jeho babičky to totiž bylo poprvé, co malý Casper letěl letadlem. Moc se na vnuka těšila a byla nadšená, že spolu stráví vánoční prázdniny na jihozápadní Floridě. "Řekli mi: 'Ne, není v tomhle letu. Zmeškal svůj let,'" popsala paní Ramosová první okamžiky, kdy se dostavilo neblahé tušení. Řekla jsem: 'Ne, nemohl zmeškat svůj let, protože mám odbavovací visačku,'" dodala překvapená žena.

[chooze:article;value:528872]

"Běžela jsem dovnitř letadla za letuškou a ptala se jí: 'Kde je můj vnuk? Byl vám předán ve Filadelfii?'" Letuška na to ženě prý odpověděla, že s sebou neměla žádné děti,'" řekla Ramosová serveru WINK NEWS.com.

Novinářům se pak svěřila, že to byla jedna z nejděsivějších věcí, které kdy zažila. Krátce nato jí však zazvonil telefon, ve kterém jí Casper řekl, že právě přistál. Klučina bezpečně dosedl v Orlandu, které bylo naštěstí vzdálené jen čtyři hodiny cesty od Fort Myers. Mezitím se jeho zavazadlo nějakým záhadným způsobem dostalo na mezinárodní letiště jihozápadní Floridy.

https://twitter.com/AP/status/1739775792840577235

Casperova babička uvedla, že jí letecká společnost nabídla, že jí cestu proplatí, ale ona podle svých slov chce znát odpovědi na své otázky. "Chci, aby mi zavolali. Ať mi řeknou, jak můj vnuk skončil v Orlandu. Jak se to mohlo stát? Nechala ho letuška poté, co mu máma předala papíry jít samotného? Nasedl sám do špatného letadla?" ptá se Maria Ramosová.

    Letecká společnost Spirit Airlines ve svém prohlášení zaslaném WINK NEWS následně uvedla: "21. prosince bylo dítě bez doprovodu, které cestovalo z Filadelfie do Fort Myers, nesprávně přijato na let do Orlanda. Dítě bylo neustále v péči a pod dohledem člena Spirit Teamu, a jakmile jsme zjistili chybu, okamžitě jsme podnikli kroky ke komunikaci s rodinou a opětovnému spojení s ní. Bezpečnost a odpovědnost za přepravu všech našich pasažérů bereme vážně a provádíme interní vyšetřování. Rodině se za tento zážitek omlouváme."

    Na Letišti Václava Havla v Praze nouzově přistálo letadlo, stroj hlásil problém s tlakem v pneumatikách (12/2023):

    Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.