Sestra ztracené Maddie poprvé na veřejnosti. Promluvila o zmizelé dívce

[chooze:gallery;value:31514]

Amelie McCannová byla ve stejném pokoji, ze kterého podle vyšetřovacích verzí před lety unesli tehdy tříletou Maddie. Od jejího zmizení ve středu uplynulo už 16 let. Rodina ztracené Madeleine proto vyšla do ulic rodné vesnice Rothley v anglickém Leicestershiru, aby se společně se sousedy za zmizelou dívku pomodlila a zapálila svíčku.

Ke stále zdrceným rodičům Kate a Gerrymu se přidala právě i Amelie. "Je hezké, že jsou tu všichni pohromadě, ale je to smutná událost," řekla Amelie podle deníku Mirror médiím. Ameliin bratr se středeční události nezúčastnil.

Blondýnka s modrozelenýma očima má na základě snímků z Madeleinina dětství velmi podobné rysy. Podle odborníků by tak právě Amelie mohla veřejnosti poskytnout pohled na to, jak by Maddie mohla vypadat v dospělosti. Amelie je totiž jen o dva roky mladší než Maddie, která by už za osm dní oslavila 20. narozeniny.

[chooze:article;value:502921]

Německá policie je nicméně přesvědčená, že ztracená dívka již není naživu. Poslední stopy vedou k pětačtyřicetiletému Christianu Brücknerovi, který si v německé věznici v současnosti odpykává trest za mučení a znásilnění 72leté Američanky, píše deník CBS.

K činu mělo dojít v portugalském Praia da Luz, odkud zmizela právě i Maddie. Muž se měl údajně ve stejném letovisku dopustit i dalších činů, a to mezi lety 2000 a 2017. Ačkoliv je Brückner už více než dva roky jedním z hlavních podezřelých v Madelainině případu, vinu mu soud zatím neprokázal.

Ode dne, kdy 3. května 2007 Maddie zmizela, uplynulo už 16 let. Osudného večera nechali rodiče spát své děti v pokoji a s přáteli večeřeli v restauraci. Ačkoliv své děti chodili pravidelně kontrolovat, během jedné obhlídky našli Maddiinu postýlku prázdnou. Od té doby se po dívce slehla zem.

Australskou Maddie našli po 18 dnech. Okolnosti jejího zmizení jsou děsivé:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.