Sestru krále Karla propustili z nemocnice. Do práce se ale vrátit nemůže

[chooze:gallery;value:36375]

Sestru krále Karla III., 73letou princeznu Annu, propustili v pátek ráno z nemocnice, kde skončila poté, co ji v neděli zranil kůň. Informovala o tom BBC. Princezna měla pode Guardianu následně zamířit na své panství Gatcombe Park.

Podle oficiálního prohlášení královské rodiny měla princezna utrpět jen lehká zranění a otřes mozku. Zdá se ale, že je její stav vážnější. Podle britských médií se totiž neočekává, že by se princezna v blízké době vrátila ke svým povinnostem.

Vážnost jejího stavu poodhalují například zprávy, že Anna ztratila po nehodě paměť. "Bude trvat dlouho, než se zotaví," nechal se pak pár dní po nehodě podle GBNews slyšet její manžel sir Tim Laurence. Buckinghamský palác nicméně uvedl, že se očekává, že se princezna úplně a rychle uzdraví. 

[chooze:article;value:562323]

Anna je jednou z nejpracovitějších členů královské rodiny. Její blízcí to s ní proto v nadcházejících dnech budou mít nejspíš těžké. "Ona, stejně jako její zesnulý otec, princ Philip, nebude dobře nést, když ji budou tlačit do toho, aby zpomalila," prohlásil pro Express komentátor dění v královské rodině Richard Fitzwilliams. "Bude velmi netrpělivá pacientka," dodal.

Pro královskou rodinu je pracovní neschopnost Anny výrazný problém. Například koncem tohoto týdne měla princezna navštívit Kanadu a v plánu měla také akce ve Skotsku, ale musela je zrušit.

Její zranění navíc přišlo v době, kdy kvůli rakovině nemůže pracovat princezna z Walesu Kate a omezený program má i král Karel. O princi Harrym, který se povinností vzdal, ani nemluvě.

Velká Británie tiskne nové bankovky. Je na nich portrét krále Karla III.:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.